Rijbewijskeuring

Keuring voor weggebruikers

Is de bestuurder in staat is om zijn functie uit te voeren

Rijbewijskeuring

Onze bedrijfsartsen bepalen op basis van medisch onderzoek of de bestuurder van een auto of vrachtwagen voldoende in staat is om zijn functie uit te voeren zonder daarbij zichzelf of andere weggebruikers in gevaar te brengen.

Werkgevers kunnen een offerte aanvragen voor het uitvoeren van rijbewijskeuringen voor hun medewerkers. Het is ook voor ZZP’ers mogelijk een keuringsafspraak in te plannen. Zij dragen zelf de kosten voor de keuring.

Proces rijbewijskeuring

  • ZorgDomeincode

    Voor de rijbewijskeuring heeft de medewerker of ZZP’er een ZorgDomeincode (ZD-code) nodig. ZorgDomein is een systeem waarmee artsen digitaal met elkaar communiceren. De cliënt vult een gezondheidsverklaring in en vraagt de ZD-code aan bij het CBR.

  • Keuring bedrijfsarts

    Daarna volgt op locatie de keuring door de bedrijfsarts die na afloop de uitslag via ZorgDomein communiceert met het CBR.

  • Uitslag

    Het CBR trekt vervolgens de conclusie over de rijgeschiktheid.

Rijbewijskeuring aanvragen

U kunt bij ons op korte termijn terecht voor een medische keuring, vaak binnen een week. Bij de beoordeling door het CBR kan er vertraging ontstaan. Houd hier rekening mee.

Meer over keuringen

 
Ontmoet uw accountmanager
Liesje Martens

Persoonlijk, professioneel en ondernemend zijn woorden die mij typeren. Ik ben op zoek naar bedrijven die werk willen maken van hun verzuimbegeleiding en re-integratie. Herken jij jezelf hierin dan kom ik graag met je in contact om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

lees meer