Loopbaancoaching

Loopbaancoach voor een nieuw perspectief

Gericht het functioneren in werk optimaliseren

Loopbaancoaching

Krijg ik energie van mijn werk? Komen mijn talenten en kwaliteiten voldoende tot hun recht? Hoe kan ik mijn kennis en ervaring het beste inzetten? Zomaar een aantal onderwerpen die aan bod komen tijdens een loopbaantraject. Loopbaancoaching draagt bij aan vitaliteit op de werkvloer en is erop gericht het functioneren in werk te optimaliseren of zich te bezinnen op een volgende stap in de loopbaan.

Bij PM Verzuim staat professionele en persoonlijke ontwikkeling voorop in het loopbaancoachingstraject. De inhoud van een traject hangt samen met de specifieke vraag of vragen en is per definitie maatwerk. Onze gecertificeerde loopbaancoaches helpen bij het verhelderen van het meest vitaliserende loopbaanperspectief en bij de concretisering daarvan. Loopbaancoaching kan worden ingezet in iedere fase van de loopbaan en is ook preventief in te zetten.

Loopbaaninstrumenten

Loopbaancoaching sluit aan bij competentiemanagement en competentieontwikkeling van medewerkers en kan goed worden ingezet binnen het mobiliteitsbeleid van een organisatie. Het doel is zorgen voor duurzaam gemotiveerde medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn en met plezier Ć©n succes werken aan de doelen van uw organisatie.

Wij werken met verschillende loopbaaninstrumenten. Naast loopbaancoaching als compleet programma bieden we ook onderdelen afzonderlijk aan die inzoomen op een specifiek loopbaanvraagstuk.

Loopbaantraject

Een loopbaantraject bestaat uit fases. Deze kunnen ook apart worden ingezet

 • Zelfanalyse

  Om te weten wat je wilt, moet je eerst weten wie je bent en wat jou werkgeluk oplevert. ā€œWie ben ik, wat wil ik, wat kan ik.ā€ We onderzoeken onder andere talenten, interesses, competenties en drijfveren. Wat levert me energie op? Waar ben ik goed in? Wat is mijn meerwaarde? Op basis hiervan stellen we een persoonsprofiel op. Dat vormt het uitgangspunt bij de verdere loopbaanoriĆ«ntatie.

 • Loopbaankeuze

  Nu we een helder zelfbeeld hebben, kunnen we gaan kijken naar werkgebieden en beroepsrichtingen. Welke loopbaankeuzes komen daadwerkelijk in aanmerking? We maken een vertaling naar passende functies, taken en werkomgevingen. We brengen focus aan en analyseren vacatures om uiteindelijk te komen tot concrete opties en mogelijkheden. Dat kan ook een andere functie bij de huidige werkgever zijn.

 • ArbeidsmarktoriĆ«ntatie

  Nu de loopbaankeuze duidelijk is, kunnen we de stap naar de arbeidsmarkt maken. We brengen potentiele arbeidskansen in beeld en leggen contacten in de markt. Hoe bouw je je eigen netwerk op en hoe zet je dat effectief in?

 • Arbeidsmarktbenadering

  In de laatste fase nemen we de stap naar de arbeidsmarkt. We creƫren een goed LinkedIn-profiel, cv en een goede motivering. Het hele sollicitatieproces komt aan bod, zodat de stap naar de arbeidsmarkt met zelfvertrouwen gemaakt kan worden.

Loopbaan-apk

Soms is een volledig loopbaantraject niet nodig. Met onze loopbaan-APK wordt in een aantal sessies duidelijk wat de belangrijkste kwaliteiten van uw medewerker zijn. Ook geeft dit een helder beeld over de inzetbaarheid. Zo vergroten we de kans dat uw medewerker zich ook op de langere termijn kan blijven inzetten voor de juiste taken op de juiste plek.

Loopbaancoaches

 • 01

  Onze coaches zijn geaccrediteerd en gecertificeerd

 • 02

  Hebben veel ervaring met loopbaancoaching

 • 03

  Kennen als loopbaancoach de huidige arbeidsmarkt door en door

 • 04

  Werken gericht aan de gestelde doelen

Meer over talent & ontwikkeling

 
Ontmoet uw accountmanager
Liesje Martens

Persoonlijk, professioneel en ondernemend zijn woorden die mij typeren. Ik ben op zoek naar bedrijven die werk willen maken van hun verzuimbegeleiding en re-integratie. Herken jij jezelf hierin dan kom ik graag met je in contact om te kijken wat wij voor elkaar kunnen betekenen.

lees meer